RNS510 – Inlocuire HDD cu SSD

RNS510 – Inlocuire HDD cu SSD

RNS510 – Tutorial inlocuire HDD cu SSD


ATENȚIE ! Acest material este în scop pur informativ. 
Nu ne asumăm responsabilitatea pentru eventualele daune provocate.
Urmați acest tutorial pe propria răspundere !

Imagine de ansamblu cu toate componentele RNS-ului:

RNS510 - Inlocuire HDD cu SSD

Pasul 1

Puneti unitatea pe un birou, sau o suprafata tare pe care sa puteti lucra/ depozita piesele. Desfaceti cele 2 suruburi T8 de pe capacul unitatii. Desfaceti cele 2 suruburi T10 de pe laterala unitatii. In total sunt doar  4 suruburi T10, asa ca aveti grija sa nu le amestecati cu celelalte suruburi T8. Desfaceti si celelalte 2 suruburi de pe cealalta laterala.

RNS510 - Inlocuire HDD cu SSD

Pasul 2

RNS510 - Inlocuire HDD cu SSD

Trageti capacul cu grija de la punctul A spre punctul B unde e un fel de balama.

Pasul 3

RNS510 - Inlocuire HDD cu SSD

Trageti cu grija ecranul in jos cum se vede in imagine. Ecranul e conectat cu cablurile de date in 3 locuri. Aceste cabluri sunt blocate in soclu de catre mufa bej, pe care trebuie sa o trageti in exterior cu varful surubelnitei cu grija. Mufa DVD-ului (A) nu trebuie deconectata acum  Puneti ecranul cu grija undeva sa nu il zgariati.

Pasul 4

Desfaceti cele 2 suruburi T8 (1) care sunt pe acelasi cadru cu unitatea DVD. De asemenea, puteti demonta si celalte 2 suruburi care tin unitatea DVD fixa pe cadru. Desfacti surubul T8 care asigura cadrul HDD_ului de cadrul exterior.

RNS510 - Inlocuire HDD cu SSD

Pasul 5

Ridicati unitatea DVD si dati-o peste cap ca sa aveti acces la cele 2 mufe. Desfacti ambele mufe la fel ca si celelalte de la ecran si aveti grija pentru ca sunt destul de sensibile.

RNS510 - Inlocuire HDD cu SSD

Pasul 6

Desfaceti surubul T8 din spatele radiatorului. Apoi desfaceti cele 2 suruburi T8 care intra in radiator. Cele doua sageti din poza marcheaza locatia lor. Nu uitati sa le si scoateti de acolo. Puteti face acest lucru foarte usor daca surubelnita are cap magnetic.

RNS510 - Inlocuire HDD cu SSD

Pasul 7

Desfaceti cele 3 suruburi T8 din spatele radiatorului ( dupa ce ati desfacut radiatorul )

RNS510 - Inlocuire HDD cu SSD

Pasul 8

Trageti de capacul din spate al unitatii la fel cum ati facut si cu capacul de sus. Deconectati cablul ventilatorului si scoateti capacul spate din balamale.

RNS510 - Inlocuire HDD cu SSD

Pasul 9

Desfaceti surubul T8 dupa cum e indicat si in poza. Trageti cu grija placa marcata cu rosu in sus. Este conectata cu placa de baza a unitatii si e posibil sa opuna putina rezistenta dar trageti cu grija de margini, in mod egal de fiecare parte.

Atentie: Trebuie ghidata prin cele doua canale metalice vizibile la pasul 11
RNS510 - Inlocuire HDD cu SSD

Pasul 10

Desfaceti cele 3 suruburi T8 de pe placa. Indreptati cele doua capete metalice ca in figura pentru a putea ridica placa de baza. Ridicati placa de baza si fiti atenti la orice log in care se poate agata. Trebuie inclinata putin pentru a reusi sa se desprinda din toate partile si sa nu se agate in vreun cap metalic/ cadrul unitatii.

RNS510 - Inlocuire HDD cu SSD

Pasul 11

Dupa ce ati indepartat placa de baza, trebuie sa desfaceti surubul T8 care tine fix cadrul HDD-ului. Dupa ce ati facut asta, rificati incet HDD-ul pentru a-l deconecta din mufa in care este prins.

RNS510 - Inlocuire HDD cu SSD

Pasul 12

Dupa ce ati scos HDD-ul, desfaceti cele 4 suruburi din carcasa in care e prins HDD-ul original si puneti noul HDD in acelasi loc si prindeti-l din nou cu suruburile de pe carcasa RNS-ului, nu cu cele cu care a venit HDD-ul. E posibil ca unele HDD-uri sa vina cu alte tipuri de suruburi decat cele care sunt pe RNS si astfel sa nu corespunda dimensiunilor si sa nu intre la loc in momentul in care vreti sa il repozitionati.

[stextbox id=”warning”]ATENTIE: Scoateti jumper-ul de pe HDD-ul nou. Nu trebuie sa introduceti HDD-ul cu jumperul pentru ca nu va fi recunoscut de unitate si va trebui sa refaceti toata operatiunea pentru a scoate jumper-ul.[/stextbox]

RNS510 - Inlocuire HDD cu SSD

Pasul 13

Puneti toate piesele la loc, urmand pasii de la cel mai mare la cel mai mic, verificati toate conexiunile cablurilor de date, si introduceti unitatea in masina si conectai cablurile de alimentare si antenele.Dupa ce totul e pus la punct, va trebui sa instalati FW-ul si hartile ca sa porneasca.

RNS510 - Inlocuire HDD cu SSD

Sursa
http://vwforum.promotor.ro/topic/99964-golf-6-diy-rns510-hdd-swap-ssd
RNS510 - Inlocuire HDD cu SSD
Distribuie acest tutorial