Remediere lumina de avertizare airbag

Remediere lumina de avertizare airbag

Unelte necesare:

Inbus 5 mm
Clichet 3/8
Cleste sertizare
Instrument pentru decojire cablu
Șurubelniță în cruce
Clește pentru a putea tăia conectorii
Chei de 10mm și 11mm  (pentru deconectarea bateriei)
Cablu diagnoză Vagcom


ATENȚIE ! Acest material este în scop pur informativ. 
Nu ne asumăm responsabilitatea pentru eventualele daune provocate.
Urmați acest tutorial pe propria răspundere !

Începeți prin a da scaunul înapoi, pentru a expune capacele ce protejeaza șuruburile ce fixează scaunul de podea.

Apoi deconectați borna negativă a bateriei. Lucrați cu airbag-uri, care vă pot ucide. Nu săriți peste acest pas.

Scoateți afară capacelele din partea din față a șinelor scaunului pentru a ajunge la șuruburile ce țin fixat scaunul de podea. Folosind un inbus desfaceți acele șuruburi.

Remediere lumina de avertizare airbag

Veți putea pivota acum partea din față a scaunului în sus pentru a avea acces la conectorii de dedesubt. Aceștia sunt chiar sub partea din față a pernei și arată dupa ce i-ați deconectat ca în imaginea de mai jos.

Remediere lumina de avertizare airbag

Conectorii mai mari sunt pentru incălzirea si respectiv mișcarea scaunelor (în cazul în care scaunele sunt acționate electric). Conectorul cel mic si galben cu două fire este pentru airbag. La acest conector vom lucra de aici încolo. Împingeți-l înainte si declipsați-l astfel încât să puteți lucra cu el. Este mai ușor de lucrat daca veți demonta suportul conectorilor de pe cadrul scaunului. Deșurubați cele doua șuruburi. (Nota – Această poză a fost facută mai târziu după ce s-a montat conectorul nou)

Remediere lumina de avertizare airbag

Pentru a înlocui conectorii OEM, utilizați conectori cu izolație, cum ar fi aceștia (imaginea de mai jos). Carcasele izolatoare ale conectorilor împiedică scurtcircuitarea cu rama scaunului și mențin o conexiune mai fermă.

Remediere lumina de avertizare airbag
Remediere lumina de avertizare airbag

Cablajul de pe scaun, de la airbag-uri la conector, are un fir albastru și un fir maro. Pe cablajul mașinii, acestea corespund unui fir alb/albastru și unui fir alb/maro. Tăiem conectorii OEM de pe cablajul mașinii  (încercați să taiați cât mai puțin din cablu) și punem un conector de tip tată pe cablul alb/albastru și un conector de tip mamă pe cablul alb/maro așa încat pe viitor să nu facem conexiunile incorect. Nu deizolați o parte prea mare a firelor. Fixarți lamele pe fire.

Remediere lumina de avertizare airbag

Acum urmează partea cea mai grea –  Montarea conectorilor pe cablurile de sub scaun.

Atingeți caroseria mașinii pentru câteva secunde pentru a descărca electricitatea statică din corpul dumneavoastră (amintiți-vă, airbag-uri sunt dispozitive declanșate electric.

Veți observa ca firele sunt destul de scurte așa că trebuie să tăiați cât mai aproape de conectori in momentul in care vreți sa îi îndepartați. Aveți o singura incercare sa tăiați cum trebuie conectorii, altfel va trebui să demontați scaunul pentru a putea extinde cablurile. Fixați un conector de tip mamă pe cablul albastru și un conector de tip tată pe cablul maro. Fixati bine și strâns.

Montați suportul conectorilor înapoi pe cadrul scaunului,  conectați tot înapoi, fixați scaunul de podea înapoi si punețti capacele inapoi desupra șuruburilor de fixare ale scaunului. Reconectați bateria.

Nu porniți mașina. Va trebui să faceți o aliniere a clapetei de accelerație.

Cuplați cablul de diagnoză Vagcom si faceți alinierea clapetei de accelerație, după care mergeți in modulul airbag. Citiți și stergeți erorile aparute. Lumina pe bord se va stinge. Dacă apare din nou lumina pe bord, repetați procesul de citire și stergere erori, după ce ați verificat conexiunile să fie făcute corect și strâns.

Trebuie să utilizați vagcom pentru a opri lumina. Nici o altă metodă nu poate face acest lucru

Remediere lumina de avertizare airbag

Sursa articol:
http://audiforums.com/forum/diy-do-yourself-55/diy-fix-damn-airbag-warning-light-once-all-185939/

Remediere lumina de avertizare airbag
Distribuie acest tutorial