Inlocuire filtru de polen Audi A4 B6 | A4 B5

Inlocuire filtru de polen Audi A4 B6 | A4 B5

Sistemul de climatizare la A4 iclude un filtru de aer (numit filtru de polen) care ajută la menținerea unui aer curat și făra mirosuri ân habitaclul mașinii. Schimbarea acestui filtru face parte din revizia periodică a unui autovehicul. Părerile diferă privind căt de des trebuie înlocuit acest filtru. Un semn că acest filtru trebui schimbat este prezența unui miros urăt in habitaclu.

Acest filtru poate fi comandat de la orice magazin de piese auto, fiind de două tipuri: din hârtie normală pliată și carbon activ. După cum v-ați dat seama cel din hârtie este mai ieftin iar cel cu carbon activ este mai eficient.


ATENȚIE ! Acest material este în scop pur informativ. 
Nu ne asumăm responsabilitatea pentru eventualele daune provocate.
Urmați acest tutorial pe propria răspundere !

PROCEDURĂ

Filtrul de polen se află poziționat în partea din spate a compartimentului motor, pe partea pasagerului. Va trebui să îndepărtați câteva plastice pentru a ajunge la el. E bine să puneți stergătoarele pe poziția de service, pentru a nu da peste ele în momentul când demontați plasticele, însă nu e absolut necesar.

 Deschideți capota și îndepărtați chederul ca în imaginea de mai jos. Trageți de cheder de la un capăt spre celălalt. Va ieși foarte ușor.

Inlocuire filtru de polen Audi A4 B6 | A4 B5

Următorul pas, trageți plasticul de protecție înspre dumneavoastră, ca în imaginea de mai jos. Va ieși foarte ușor.  Nu e necesar să trageți foarte tare.

Inlocuire filtru de polen Audi A4 B6 | A4 B5

Filtru se află intr-o cutie mică de plastic. Două clipsuri mici țin această cutie închisă. Strângeți cu degetele aceste clipsuri și cutia se va deschide, ca ăn imaginea de mai jos.

Inlocuire filtru de polen Audi A4 B6 | A4 B5

Am ajuns la filtru de polen, care este destul de murdar.

Inlocuire filtru de polen Audi A4 B6 | A4 B5
ATENȚIE!  Motorul pentru venilație se află fix sub filtru. Dacă ajunge mizerie acolo, în timp va apărea un bâzâit deranjant. De aceea este bine să curațați mizeria din compartimentul motor înainte de a îndepărta vechiul filtru. 

Scoate-ți vechiul filtru si introduceți-l pe cel nou. Nu trebuie să apăsați prea tare și sveți grijă să nu îl deformați sau să îl îndoiți in momentul în care  îl introduceți în locașul său.

NOTĂ Vârful săgeții care indică direcția fluxului de aer trebuie să indice in jos.
Inlocuire filtru de polen Audi A4 B6 | A4 B5

Reasablarea se face în ordine inversă. Este bine să curățați de mizerie toate componentele înainte de a le monta înapoi.

NOTA  Capacul filtrului s-ar putea să nu așeze cum trebuie din prima încercare. Aveți răbdare și nu îl forțați. Este posibil să-l rupeți. Nu montați chederul dacă nu ați montat capacul cum trebuie. Chederul nu se va așeza la locul lui. 

Pentru posesorii de B5:

Procedura este foarte asemănătoare cu cea de B6, cu excepția faptului că acel capac al filtrului este fixat în șuruburi. De asemenea, datorită faptului că mașina este mai veche, este posibil ca plasticele să fie mai casante și să se poată rupă ușor. Deci este bine să faceți această procedură într-o zi mai călduroasă.


Sursa :
http://audizine.com/forum/showthread.php/205180-DIY-B6-A4-Cabin-Air-Filter-(Pollen-Filter)

Inlocuire filtru de polen Audi A4 B6 | A4 B5
Distribuie acest tutorial